Vizualizacija MP3 predvajalnika je bila narejena v promocijske namene in za uporabo na predavanjih o računalniški grafiki.
Model je bil modeliran v programu Rhinoceros, vizualiziran, pa s pomočjo programske opreme V-Ray.

Izdelavo modela si lahko ogledate tudi na hohkravt.com strani, brezplačen model pa na strani ShareCG.

 

Objava: Uradna stran www.rhino3d.com

S pomočjo vizualizacije lahko nadzorujemo najmanjše podrobnosti. V virtualnem svetu namreč nimamo težav s postavitvijo kamer, luči, neželjenih prask ali kakršnih koli nenatančnosti. Biserni prstan je v celoti nastal s programom Rhinoceros 4.0, kar je predstavljalo precejšen izziv, saj se briljanti, v vrtincu okoli bisera zmanjšujejo. Ko dosežemo takšen nivo modeliranja in vizualizacije, nas do končne realizacije loči le še korak.

 

Objava: Uradna stran Rhinoceros

Vizualizacija izbranega produkta pripomore k uspešnejšemu razvoju, ponuja povratne informacije ter, najpomembneje, niža stroške raziskav in razvoja produktov.

Likalnik Philips smo izdelali s pomočjo orodja Rhinoceros 4.0. Odličnost te vizualizacije pride do izraza zaradi materialov (transparentnost, plastika,..), saj je bilo potrebno izdelati elemente v notranjosti, ki pa sprva niso takoj opazni. Za dosego še večjega realizma vizualizacije smo na stene likalnika dodali vodne kapljice.

 

Objavljeno: Rhinoceros

Sodoben način projektiranja, oblikovanja in izdelave nakita obsega vrsto tehnoloških procesov, katerih obvladovanje je nujno potrebno, zlasti ko govorimo o izdelavi individualnega nakita. Družinski pečatnik, smo izdelali z uporabo sodobnih tehnologij. Na podlagi idejne zasnove, smo začeli z modeliranjem in vizializacijo v orodju Rhinoceros 4.0. Pri tem smo poseben poudarek namenili preučevanju heraldike, ki nam je predstavljala osnovo pri oblikovanju družinskega grba. Naslednja faza v procesu je izdelava 3D printa s pomočjo tehnologije Solidscape. Končni izdelek je ulit na podlagi voščenega modela in naknadno obdelan (dolotali smo steno, ga spolirali, zaščitili z rodijem …).


Material: belo zlato + zaščita (rodij)

Nekaj več o postopkih si lahko preberete tudi na strani hohkravt.com (Link1, link2, link3, link4)

 

Predavanje o sami izdelavi: 3D tehnologije kot komunikacijsko orodje 21. stoletja