Čaj ni potreba, ampak užitek. Ko si vzamemo čas za čaj, si vzamemo  čas zase. Ta trenutek za nas ni samo obred, ampak je lahko namenjen nam, notranjemu uravnoteženju, umiritvi, ali zgolj sprostitvi.

Ideja za oblikovanje čajne filter vrečke je bila razvita za blagovno znamko 1001 cvet, ki v sebi nosi veliko simbolike in sporočilnosti. Ne samo glede zelišč, ki se uporabljajo pri izdelavi, ampak tudi glede dojemanja cvetja in rastlin nasploh. Od tod svojevrstna oblika čajne vrečke, ki vzbuja različne čute pri posamezniku, ko si vzame čas zase. Sporočilnost in obliko cvetja dojemamo pozitivno, na zavestni in nezavedni ravni. Doživljamo ju kot nekaj prijetnega. Narava, ljubezen, naklonjenost, pozornost. Oblika vrečke pa lahko na nas vpliva tudi tako, da močneje in bolje dojemamo posamezne čute.

Čajna vrečka je bila že leta 2006 predstavljena vodilnim v Drogi kolinski in Drogi. Čeprav ideja ni bila nikoli realizirana, je pri proizvajalcu in v medijih izzvala številne pozitivne kritike in odobravanja.

 

Objave: BIO 19, Marketing magazin (september, 2004), Ona, Jana