KvadratPlus deluje v panogi oblikovanja. Ukvarjamo se s področji produktnega oblikovanja, grafičnega oblikovanja, 3D oblikovanj oz. vizualizacij ter oblikovanjem nakita. Pri delovanju uporabljamo nove tehnologije in procese, pomembne za snovanje, razvijanje, oblikovanje komunikacij in realizacijo novih idej. Orodja, ki jih uporabljamo omogočajo vrhunsko oblikovanje, neposredno komunikacijo, povratne informacije, nižje stroške in hitrejšo realizacijo. Zato smo dejavni tudi na področju izobraževanja, saj je uporaba teh orodij cenejša, omogoča boljše rezultate in nižje stroške za naročnika. Ocenjujemo, da se panoga oblikovanja lahko razvija le s promocijo novih pristopov in vzporednim razvojem tehnologij, ter s pomočjo dostopnosti in prijaznosti do širšega kroga porabnikov. Tako so komparativne prednosti podjetja KvadratPlus več kot očitne.

Vizija:
Postati vrhunski strokovnjak na področju oblikovanja in razvoja. Mednarodni uspeh bomo gradili s korektnim odnosom, točnostjo in dolgoročnim partnerstvom, ki bo obrodilo sadove za vse deležnike.

Poslanstvo:
Trije medsebojno prepletajoči se stebri produktnega oblikovanja, oblikovanja nakita in 3D oblikovanj (modeliranje, vizualizacija,..) tvorijo naše poslovno področje. Zgradili bomo podjetje na trdnih temeljih in dolgoročni viziji. Rezultat je podjetje s stimulativnim, kreativnim vzdušjem, ki bo na globalnem trgu omogočal zadovoljevati potrebe najbolj zahtevnih strank.